Podcast serie: feedforward in Leiderschap – juist nu!

Samen positief met elkaar steeds beter leren worden in het realiseren van gemeenschappelijke doelen, een visie of inspirerende ambitie. Juist in onzekere tijden is dat van groot belang voor de continuïteit, groei en ontwikkeling van je mensen, team en organisatie.

In deze podcast serie legt Muriel Schrikkema uit wat belangrijk is voor een positieve en duurzame continuering van je team of organisatie.

In podcast 1 gaan we in op wat organisaties als fundament nodig hebben om echt optimaal te kunnen blijven samenwerken aan gemeenschappelijke resultaten. Hoe stevig is de grond onder jouw voeten, leidinggevende?

Daarnaast is het belangrijk gedurende het samenwerken en leren drie aandachtspunten steeds centraal te blijven stellen en bespreekbaar te blijven maken met je teamleden: Visie (podcast 2), Commitment (podcast 3) en Actie (podcast 4). Daarvoor heb je met elkaar verschillende kwaliteiten te benutten.

Hoe de verschillende kwaliteiten te benutten? Dat vraagt allereerst om inzicht in de kwaliteiten waarmee iedereen bijdraagt vanuit zijn/haar rol of functie. En hoe je deze kwaliteiten optimaal kan benutten. In podcast 5 bespreken we hoe je kwaliteiten van managers en medewerkers inzichtelijk maakt en deze op een positieve feedforward manier kan gebruiken voor persoonlijke groei- en ontwikkeling.

Zonder Visie, beweeg je hard en snel, maar ieder een andere kant uit.
Zonder Commitment beweeg je een bepaalde kant uit, maar houd je het niet vol op de lange termijn.
Zonder Actie maak je prachtige plannen, maar gebeurt er vervolgens niks mee.

Juist in onzekere tijden is het belangrijk om deze positieve focus met elkaar te houden.

Heb je vragen? Of wil je meer weten over onze aanpak?
Neem dan contact op met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs.

Xerox
ABN Amro
RAVO
Heineken
Wageningen UR
Pwc
Ing